fbpx

Bordspel app review top 5

juni 15, 2017

Bordspel app review top 5!

1# Carcassonne

De Carcassonne app bestaat al sinds 2010 en zette de standaard voor alle digitale vertalingen van onze geliefde bordspellen. De app is ondanks het constant veranderende bord zeer gemakkelijk te bedienen op de telefoon en ziet er grafisch heel goed uit.

Het eenvoudig te leren Carcassonne biedt een zeer goede tutorial met overzichtelijke regels als naslagwerk. Hoewel het spel makkelijk te leren is heeft Carcasonne ontzettend veel diepgang. De mix tussen strategie, geluk en het blokkeren van je tegenstanders garanderen urenlang speelplezier.

Uniek aan de app is de solitaire mode waarbij je een soort patience speelt met de tegels van Carcassonne. Maar het echt verslavende effect van de app is toch wel de online multiplayer functionaliteit. Speel een casual game of test je Carcassonne skills tegen doorgewinterde tegenstanders en beklim de online ranking ladder. Dit maakte voor mij dat ik nog fanatieker ga spelen en naar de app bleef terugkomen om mijn positie op de ranglijst te verbeteren.

Het feit dat de Carcassonne app de gouden standaard is geworden van bordspellen die worden vertaald naar een app en dat het spel gewoon ontzettend leuk en verslavend is, met name de online multiplayer maken de Carcassonne app voor mij de onbetwiste nummer 1.

 

2# Pandemic

Pandemic op je telefoon! De game bied de mogelijkheid om overal waar je bent een potje pandemic te spelen. Deze geweldige app is een exacte kopie van het fysieke bordspel en is net zo moeilijk om te verslaan. Het spel is ondanks zijn complexiteit opmerkelijk eenvoudig te besturen zowel op de iPad als op je telefoon. De mooie graphics en spannende muziek nemen je helemaal mee in de wereld van Pandemic.. De spanning wordt nog eens extra opgebouwd door de intense sound-effects wanneer je een epidemie-kaart trekt.

Hoewel het spel met meerdere spelers gespeeld kan worden is het toch het leukst om solo te spelen. De kaarten van je medespelers zijn voor jou bekend en dat betekent dat het overleggen een stuk minder intensief is vergelijken bij de bordspel variant.

Een uitstekende solo speel ervaring en goed werkende UI maken de Pandemic app zeer zeker de moeite waard!

 

3# Ascension: Chronicles of the Godslayer

Ascension is een zeer leuke deck-building app wanneer je weinig tijd hebt. Bijvoorbeeld als je op reis bent of even 10 minuten tijd wilt doden. Dit maakt de game zo verslavend en het beste van alles, het basis deck is helemaal Gratis!

Het nadeel van deze app is dat de gratis versie maar 1 deck bevat en wanneer je het spel een beetje door hebt (wat in het begin wel even zal duren) je de AI redelijk eenvoudig verslaat. De multiplayer versie bied dan gelukkig uitkomst!

Omdat de gratis versie al voor uren speelplezier zorgt staat dit spel op nummer #4 van de top 5 apps direct overgenomen van het bordspel. De besturing is zeer gemakkelijk en de app biedt een leuk tijdverdrijf voor ieder niveau bordspeler. De artwork op de kaarten is weliswaar vreselijk maar de mechanics maken dit helemaal goed.

 

4# Splendor

Splendor is een leuke en snel spelende engine builder. De app is een rechtstreekse vertaling van het bordspel maar bied nog een extraatje wat je in het bordspel niet zult tegenkomen. Het thema van Splendor is goed uitgewerkt in de app en het spel speelt moeiteloos weg op je telefoon.

Wat uniek is aan de app en je niet in het bordspel zult tegenkomen zijn de verschillende missies. Deze uitdagende missies hebben bevatten elementen als tijdsdruk of een vaste kaartvolgorde waardoor de missie als een soort puzzel uitgespeeld moet worden.

Het spel bevatte bij de release nog geen online multiplayer functie. Maar de uitgever, days of wonder, heeft goed geluisterd naar de fans en in de huidige versie is het ook mogelijk om online je tegenstanders te verslaan.

Al met een zeer goed uitgevoerde variant van het originele spel met nog net dat ene extraatje in de vorm van unieke missies en online multiplayer waardoor Splendor zijn plek in deze top 5 met recht verdiend.

5# Agricola: All creatures big and small

Agricola is een fantastische app vertaling van het originele spel. Het spel is ingericht voor 2 spelers en bied een duidelijke tutorial voor diegenen die nog nooit Agricola hebben gespeeld. Het spel bevat alle mogelijkheden uit het bordspel, dus gegarandeerd een hele leuke spelervaring!

De interface is op een klein scherm iets lastiger te besturen maar zeker playable. De app komt het beste tot zijn recht op een tablet. Wat voor mij een van de belangrijkste elementen is de multiplayer. Je hoeft niet meer iedereen op je bordspelavond te overtuigen om weer eens Agricola te spelen maar vindt gemakkelijk tegenstanders online.

Voor fans van worker-placer games een echte aanwinst! Zowel voor de nieuwe speler als de gevorderde speler een zeer leuke game die de €4.99 zeker waard is.